Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (2024)

Klik hier voor een korte samenvatting

In het kort: omzeil de Netflix-ban op het delen van wachtwoorden

Netflix heeft het verbod op het delen van wachtwoorden wereldwijd uitgebreid nadat het beleid het afgelopen jaar in bepaalde regio’s was getest. Met deze beleidswijziging moeten gebruikers deel uitmaken van hetzelfde ‘huishouden’ om Netflix te kunnen blijven kijken. Anders moeten ze een extra bedrag betalen.

Netflix dwingt deze regel af door IP-adressen van gebruikers te traceren. Kortom, gebruikers moeten minstens één keer per maand verbinding maken met het netwerk van het ‘huishouden’, anders verliezen ze de toegang tot hun account.

Maar wat als je niet elke maand naar huis kunt komen? Zo kun je het verbod op het delen van wachtwoorden omzeilen:

  1. Neem een abonnement op een VPN met Meshnet-mogelijkheden. Wij raden NordVPN aan.
  2. Download en installeer de VPN-app op een apparaat in het huishouden van de accounteigenaar.
  3. Schakel Meshnet in vanuit dat apparaat.
  4. Download en installeer de VPN-app nu op je eigen apparaat.
  5. Verbind met het Meshnet-netwerk vanaf je eigen apparaat.
  6. Log in bij Netflix. Nu zou je moeten kunnen Netflixen ongeacht je daadwerkelijke locatie!

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Als je meer wilt weten over het verbod op het delen van accounts op Netflix, lees dan het volledige artikel. We leggen uit waarom het is ingesteld, hoe het wordt afgedwongen en wat gebruikers doen op de beperking te omzeilen.

Netflix gaat het delen van accounts niet meer toestaan. Vanaf nu moeten mensen deel uitmaken van hetzelfde huishouden om een account gratis te kunnen blijven delen. Anders moeten gebruikers buiten het ‘Netflix-huishouden’ een extra bedrag betalen.

Er is echter een manier om dit beleid te omzeilen. Je kunt je IP-adres namelijk wijzigen in het IP-adres van de accounteigenaar. Hier heb je een VPN voor nodig met Meshnet. Wij raden hiervoor NordVPN aan.

Hoe omzeil je de beperking van Netflix voor het delen van accounts?

Krijg je een melding in de richting van ‘je apparaat maakt geen deel uit van het Netflix-huishouden’? Dan wil Netflix voorkomen dat je gebruikmaakt van het account van iemand anders. Sinds een tijdje treedt de streamingdienst daar tegen op.

Om dit te omzeilen, is het belangrijk om te begrijpen hoe Netflix het delen van accounts beperkt. Ten eerste zal de app het IP-adres van je huishouden registreren. Vervolgens worden gebruikers geblokkeerd die niet minstens één keer per maand verbinding maken met dat IP-adres.

We keken naar welke methoden abonnees gebruiken om het verbod te omzeilen. De oplossing ligt voor de hand: maak op afstand verbinding met je IP-adres thuis. Hieronder beschrijven we de stappen.

Let op:

Streamingdiensten zoals Netflix stellen het waarschijnlijk niet op prijs als je de beperkingen voor het delen van wachtwoorden omzeilt. Onze handleidingen is bedoeld ter informatie en we raden je af om iets te doen dat je gebruikersovereenkomst net Netflix schendt.

1. Abonneer je op een VPN met Meshnet-technologie

Je kunt het verbod op het delen van accounts omzeilen. Het enige wat je hoeft te doen is al je apparaten verbinden met hetzelfde IP-adres. Dit kan eenvoudig door een VPN met Meshnet (of vergelijkbare technologie) te gebruiken.

Met Meshnet kun je apparaten op afstand met elkaar te verbinden. Het kan worden gebruikt om een IP-adres te delen, maar ook om eenvoudig bestanden te delen, of om een LAN te imiteren voor online gaming.

Elke VPN die Meshnet biedt, is een goede keuze voor het omzeilen van de Netflix-beperkingen voor het delen van accounts. Onze ervaring is dat NordVPN veruit de beste keuze is.

NordVPN is om meerdere redenen een uitstekende keuze voor Netflix:

  • NordVPN kan in een paar minuten de Meshnet-verbinding opzetten
  • NordVPN is onze top VPN voor streaming
  • Met de snelle servers van NordVPN zal je stream niet bufferen
  • Het grote servernetwerk van NordVPN geeft je toegang tot talloze internationale Netflix-bibliotheken
  • Je kunt je VPN-gebruik verbergen voor streamingdiensten met de obfuscated servers van NordVPN

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.99

9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

BezoekNordVPN

2. Installeer de VPN op je apparaten

Als je een abonnement op een VPN hebt genomen, download je de VPN op een apparaat in je huishouden én op het apparaat dat je gaat gebruiken om op afstand Netflix te kijken.

Het installeren van NordVPN is eenvoudig. De app is beschikbaar op veel apparaten en je kunt direct beginnen met downloaden nadat je een account hebt aangemaakt. Kies simpelweg het downloadbestand voor jouw apparaat en doorloop het installatieproces.

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (3)

Vergeet niet om dit proces op twee apparaten te doorlopen; eentje in je huishouden en eentje waarmee je op afstand gaat kijken. Wij raden aan de app te installeren op een macOS- of Windows-apparaat. Niet alle apparaten kunnen namelijk fungeren als Meshnet-host.

3. Zet Meshnet aan op het apparaat uit je huishouden

Als je Meshnet inschakelt op je thuisapparaat, kun je het IP-adres van je huishouden gebruiken alsof je er fysiek aanwezig bent. Zo schakel je het in:

  1. Open de NordVPN-app vanaf een apparaat dat verbonden is met je thuisnetwerk (dat van je Netflix-huishouden).
  2. Open Meshnet. Klik hiervoor op het derde icoontje aan de linkerkant van de app.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (4)

  3. Schakel een Meshnet-verbinding in door het schuifje naast ‘Meshnet’ aan te zetten. Als het gelukt is, zie je het volgende op een Windows-apparaat:

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (5)

  4. Onthoud of noteer de naam bovenaan. Dit is in ons geval ’team-elbrus.nord’. Vanaf je externe apparaat maak je verbinding met deze naam.

In bovenstaand voorbeeld hebben wij een Windows-apparaat gebruikt. Als je een macOS gebruikt, zorg er dan voor dat je NordVPN installeert vanaf de website, en niet vanuit de App Store. Deze laatste versie kan niet fungeren als Meshnet-host.

4. Maak verbinding met het nieuwe netwerk vanaf externe apparaten

Als je klaar bent met de vorige stap, kun je nu overal ter wereld verbinding maken met het IP-adres van je Netflix-huishouden. Dit doe je als volgt:

  1. Open NordVPN vanaf een apparaat dat niet verbonden is met het IP-adres van je Netflix-huishouden.
  2. Open Meshnet.
  3. Zet Meshnet aan en ga naar ‘Route traffic‘.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (6)

  4. Scrol naar het apparaat van je Netflix-huishouden en klik daarnaast op ‘Route all traffic‘. Let op: dit kan alleen als het host-apparaat ingeschakeld is en ook Meshnet heeft geactiveerd.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (7)

Dat was alles! Je gebruikt nu het IP-adres van je Netflix-huishouden. Dit kun je controleren met onze tool om je IP-adres te checken.

Je kunt op ieder moment stoppen met je verkeer via dit netwerk te laten lopen door te klikken op de knop ‘Stop routing’.

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (8)

Je hoeft niet hetzelfde NordVPN-account te hebben om apparaten met elkaar te verbinden. Vanuit je huishouden kun je externe apparaten uitnodigen om deel te nemen aan Meshnet. Iedere gebruiker kan tien apparaten toevoegen aan zijn Meshnet, en tot vijftig apparaten koppelen. Je leest meer over Meshnet in onze uitgebreide NordVPN-review.

5. Wereldwijd Netflix kijken

Als het goed is heb je nu wereldwijd toegang tot Netflix vanuit een andere locatie dan je Netflix-huishouden.

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (9)

Heb je inspiratie nodig voor goede films en series? Lees dan ook deze artikelen:

  • Beste Netflix films
  • Beste Netflix series

Vergeet niet om minstens één keer per maand in te loggen op de Meshnet-verbinding om te voorkomen dat je toegang tot je Netflix-account wordt beëindigd.

Waarom mag je niet je Netflix-account delen?

Netflix test al een tijdje manieren om het delen van accounts te beperken. De reden is simpel: als vijf mensen Netflix gebruiken, en maar één persoon betaalt ervoor, dan zou het streamingbedrijf vijf keer meer kunnen verdienen dan het doet. Dus door het delen van accounts tegen te gaan, kan Netflix in theorie meer inkomsten binnenhalen.

Netflix heeft het afgelopen jaar in een aantal regio’s dit beleid getest en koos er onlangs voor om het uit te breiden naar andere landen. Betalende abonnees ontvingen een e-mail over de verandering.

Hoe weet Netflix of ik mijn account deel?

Netflix heeft verschillende manieren om te weten of je je account deelt. Als je verbindt met Netflix-servers – dus als je de website of app opent – krijgt Netflix veel informatie over jou. Dit omvat je account-activiteit, je apparaat ID’s, je browser fingerprint en je IP-adres.

Netflix gebruikt deze informatie om vast te stellen waar je bent en of je op de plaats bent van het huishouden van de hoofdeigenaar van het account.

De eerste keer dat je een smart-tv aansluit op een account, wordt het netwerk van die tv aangewezen als het ‘huishoudennetwerk‘. Daarna moeten alle apparaten minstens één keer per 31 dagen verbinding maken met dat netwerk. In theorie kun je Netflix kijken vanaf verschillende IP-adressen; je hoeft alleen maar af en toe dezelfde internetverbinding te delen als de eigenaar van het account.

Deze handhaving is gebaseerd op het verbinden met Netflix via smart-tv’s. We kunnen het niet garanderen, maar op dit moment lijkt het erop dat gebruikers de Netflix-beperking voor het delen van accounts kunnen omzeilen door gewoon niet in te loggen vanaf een smart-tv. Het is niet duidelijk of dit op de lange termijn zal werken.

Voor welke landen gelden de Netflix-beperkingen voor het delen van wachtwoorden?

De beperkingen voor het delen van wachtwoorden zijn het afgelopen jaar getest in Latijns-Amerika, maar zijn inmiddels wereldwijd uitgebreid. In de meeste Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd-Koninkrijk, Australië, Latijns-Amerika en nog veel meer gebieden, zijn de nieuwe maatregelen doorgevoerd.

De hardhandige aanpak van Netflix bij het delen van wachtwoorden heeft wereldwijd tot veel ongenoegen geleid. Dit komt ook doordat Netflix eerder juist een groter marktaandeel probeerde te krijgen door het delen van accounts aan te moedigen.

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (10)

Netflix lijkt vooralsnog voet bij stuk te houden met betrekking tot het nieuwe beleid. Wel heeft de dienst een alternatief aangeboden in de vorm van extra kosten voor gebruikers buiten het huishouden. Zo kan iedere gebruiker een eigen profiel aanmaken binnen een bestaand account en kun je in principe alsnog je Netflix-abonnement delen met vrienden.

Een extra profiel toevoegen aan je Netflix-account

Als je toch iemand buiten je huishouden van je account gebruik wilt laten maken, kun je voor vier euro in de maand (per profiel) meerdere profielen toevoegen aan één account. De prijs is afhankelijk van de regio waar je bent, en het aantal mensen dat je kunt toevoegen hangt af van het soort abonnement dat je hebt. Lees ons artikel over hoe je het best een Netflix-abonnement kiest.

We leggen uit hoe je een extern apparaat toevoegt aan je account:

  1. Open Netflix in je browser om profielen te beheren.
  2. Open je accountinstellingen.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (11)

  3. Scrol naar beneden naar ‘extra leden‘.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (12)

  4. Klik op ‘Een plek voor een extra lid kopen‘.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (13)

Het nieuwe lid kan vervolgens een profiel gebruiken dat al bestond bij het account, of een nieuw profiel voor zichzelf aanmaken.

Een profiel verwijderen van Netflix-accounts

Als je profielen uit je Netflix-account wilt verwijderen, moet je het volgende doen:

  1. Open Netflix.
  2. Klik op ‘Profielen beheren‘.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (14)

  3. Klik op het profiel dat je wilt verwijderen.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (15)

  4. Scrol naar het einde van de pagina en klik op ‘Profiel verwijderen‘.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (16)

  5. Bevestig je verwijdering door nogmaals op ‘Profiel verwijderen’ te klikken.

    Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (17)

Het profiel is nu verwijderd. Dit betekent echter niet dat de persoon die dit profiel gebruikte, geen toegang meer heeft tot je account. Als je iemand wilt uitloggen, is de eenvoudigste manier je Netflix-wachtwoord te wijzigen en vervolgens alle andere apparaten uit te loggen.

Conclusie: Netflix delen buiten je eigen huishouden

Netflix treedt hard op tegen het delen van accounts. Gebruikers over de hele wereld krijgen ermee te maken en zullen binnenkort bij de hoofdeigenaar van het Netflix-account langs moeten gaan als ze hun profielen willen behouden.

Gelukkig is er een andere manier om je Netflix-abonnement te blijven delen. Met een VPN die Meshnet ondersteunt, kunnen gebruikers verbinding blijven maken met een thuisnetwerk zonder daar fysiek aanwezig te zijn.

Volgens onze tests is NordVPN de beste keuze om Netflix te kijken buiten je huishouden. Naast Meshnet heeft NordVPN nog veel meer voordelen, zoals duizenden servers om uit te kiezen, hoge snelheden en op streaming gerichte functies zoals obfuscated servers. Je kunt NordVPN gebruiken om de Amerikaanse Netflix-bibliotheek en nog veel meer te deblokkeren!

Probeer NordVPN vandaag nog met de 30-dagen geld-terug-garantie

Bekijk onze andere Netflix-tricks:

  • Geheime Netflix-codes: zo kijk je verborgen films en series
  • Korting op Netflix
  • Beste Netflix VPN

Omzeil de Netflix-ban op het delen van accounts: veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het nieuwe beleid van Netflix en hoe je dit kunt omzeilen? Bekijk dan onze FAQ-sectie hieronder.

Kun je een VPN gebruiken om het Netflix-verbod te omzeilen?

Ja, je kunt een VPN gebruiken om het verbod op het delen van accounts te omzeilen. Je hoeft alleen maar verbinding te maken met dezelfde VPN-server als je huishouden. Met Meshnet van NordVPN gaat dit erg eenvoudig. Zo krijg je hetzelfde IP-adres als apparaten uit je Netflix-huishouden. Hoe dat werkt lees je in ons artikel over het omzeilen van deze Netflix-ban.

Hoe kan Netflix het delen van wachtwoorden detecteren?

Netflix kan zien of je een account deelt door het IP-adres van je netwerk te traceren. Als de eigenaar van je account verbinding maakt met Netflix via een IP-adres en jij via een ander IP-adres, dan kan de dienst zien dat je een account deelt. Met de Meshnet-functie van NordVPN kun je dit probleem omzeilen.

Kan ik mijn Netflix-account delen met familie in een ander huis?

Nee, je kunt je Netflix-account niet meer delen met familie als je op een andere locatie woont. Netflix is onlangs begonnen met het tegengaan van het delen van accounts. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is. Er zijn manieren om deze Netflix-beperking te omzeilen.

Kan je een Netflix-account delen?

Ja, je kunt je Netflix-account delen met iedereen uit je huishouden. Als je je wachtwoord wilt delen met mensen uit een ander huishouden, moet je ofwel betalen voor een extra gebruiker, of deze extra gebruiker iedere maand met jouw huishouden laten verbinden. Hoe je dat doet, lees je in ons artikel over het omzeilen van de Netflix-ban op het delen van accounts.

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (18)

Emi van de Ven

Eindredacteur

Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.

Bij VPNGids.nl houdt Emi zich bezig met het redigeren en schrijven van artikelen.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (19)

Videoland-abonnement kiezen: wat kost Videoland per maand?

31 juli 2024

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (20)

Top 10 beste waargebeurde films op Netflix

22 juli 2024

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (21)

Top 10 beste films op Streamz

18 juli 2024

Netflix-account delen: zo kun je de 'huishouden-melding' omzeilen (2024)

References

Top Articles
Money blog: Blue Light discount anger as teachers added; pound falls for four straight weeks
Coromon: Which Starter Should You Pick?
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Sizewise Stat Login
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
C&T Wok Menu - Morrisville, NC Restaurant
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Speechwire Login
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
Restored Republic
3473372961
Craigslist Gigs Norfolk
Litter-Robot 3 Pinch Contact & DFI Kit
Moxfield Deck Builder
Senior Houses For Sale Near Me
Whitehall Preparatory And Fitness Academy Calendar
Trivago Myrtle Beach Hotels
Anya Banerjee Feet
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5385

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.